Beginpagina > welkom > Welkom

Welkom

Alle versies van dit artikel: [français] [Nederlands]

Mont d’Anhée, wat is het, waar is het?

Visualiseren zijn geografische ligging door hier te klikken

“Mont d’Anhée” is gelegen in een karaktervol landschap op de hellingen van de Maasvallei in de Naamse Condroz, nabij Dinant en de Abdij van Maredsous en tegenover de Ruïnes van Poilvache.

Het agrarische en bosrijke domein werd in de XIXde eeuw opgericht door een fervente liefhebber van het paardrijden, die er een belangrijke stoeterij voor renpaarden van maakte. Momenteel liggen de akkerbouw, bosbouw en jacht op dit terrein in de lijn van een algemene milieuvriendelijke mentaliteit. Zo gebeuren de landbouw en teelt volgens de Europese voorschriften voor biologische landbouw. Het bos kreeg een eco-certificaat en de jacht gebeurt met eerbied voor het evenwicht tussen bos en wild.

Mont d’Anhée ligt dicht bij Dinant in de provincie Namen, op een honderdtal kilometer van Brussel. We bevinden ons in het hart van de Naamse Condroz (tussen Samber en Maas) aan de rand van de beroemde vallei van de Molignée. Deze regio situeert zich in een landelijke streek die in de loop der eeuwen vorm kreeg.

Deze subregio wordt gekenmerkt door de verscheidenheid van landschappen met eenvcombinatie van bossen en wouden, weiden en velden. Het geheel spreidt zich harmonieus tentoon in een reliëf van originele dalen en heuvels. De historische monumenten en landschappen zijn er zeer talrijk. Abdijen (Maredsous, Leffe, St-Gérard), kastelen (Kasteel en Tuinen van Annevoie, Kasteel van Freÿr en het dal van de Haute- Meuse, Kasteel van Vêves), middeleeuwse vestingen (Poilvache, Montaigle, Bouvigne) of recentere forten (Citadel van Dinant). De wandelingen zijn er eindeloos en gegarandeerd verkwikkend!