Beginpagina > De Gîte > De Gîte

De Gîte

Alle versies van dit artikel: [français] [Nederlands]

De vakantiewoning Ferme Rouge met plaats voor 12 personen (idealiter 8 volwassenen en 4 kinderen) is volledig afgezonderd tussen weiden en bossen gelegen in een karaktervollandschap tegenover de Ruïnes van Poilvache.

Het hoofdgebouw werd volledig gerenoveerd in 2006. Het werd gebouwd en ingericht met het oog op een laag energieverbruik. Zo wordt het verwarmd door een warmtepomp met opslag onder het stro van de koeien in de aangrenzende stal zodat op die manier “natuurlijkewarmte” wordt geproduceerd.

Door die manier van verwarmen produceren we minder C02, wat de productie van methaan door de runderteelt compenseert... Het water wordt verwarmd door zonnepanelen en de elektriciteit wordt geproduceerd door fotovoltaïsche panelen op het dak van de stallen naast de vakantiewoning.

BESCHRIJVING VAN DE VAKANTIEWONING

Tussenverdieping: eetkamer, grote zithoek met open haard die uitkijkt op het zuidelijk gerichte terras, volledig ingerichte keuken.

1ste tussenverdieping: suite (kamer met groot bed, dressing, apart toilet, badkamer, bad, douche, 2 wastafels.

1ste verdieping: twee kamers met twee bedden.

2de tussenverdieping: badkamer, apart toilet + tweede kleine suite (groot tweepersoonsbed, kleine zithoek, mezzanine met kamer, badkamer (douche en toilet)).

2de verdieping: grote slaapkamer met 4 bedden. In alle kamers is een internetverbinding voorzien